Ολοκληρώθηκε η Επιμορφωτική Ημερίδα για τους νέους κανονισμούς

 Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική Ημερίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ) για τους νέους κανονισμούς που εφαρμόζονται από φέτος από την FINA σε όλες τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, την Ημερίδα παρακολούθησαν πάνω από 140 μέλη του ΣΕΔΥ (Παρατηρητές, διαιτητές, κριτές και χρονομέτρες) από όλη την Ελλάδα (Βόλο, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Χίο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη).

2

Παράλληλα, στην αίθουσα ήταν παρόντες η πλειοψηφία των προπονητών Α1 Ανδρών και Γυναικών (που είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την ημερίδα), καθώς και των ομοσπονδιακών.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας οι ομιλητές ανέλυσαν τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν στα νέα πρωταθλήματα. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι νέοι κανονισμοί προσθέτουν πολλά νέα στοιχεία στο παιχνίδι, το κάνουν πολύ γρήγορο, πιο θεαματικό και πιο κατανοητό από όλους. Ο Διαιτητής για να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο πρέπει να διαθέτει γνώσεις στους κανονισμούς, πολλές δεξιότητες και εμπειρίες.

Κατά την διάρκεια της ανάλυσης των κανονισμών υπήρξαν διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες σε κάποια άρθρα των κανονισμών που πρέπει να αποσαφηνιστούν. Όλοι όμως οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι απαιτείται χρόνος ώστε να μπορέσουν τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν στους κανονισμούς να αφομοιωθούν και από τους Διαιτητές και από τους Προπονητές αλλά και από τους παίκτες.

Παραβρέθηκαν στην Ημερίδα ο πρόεδρος της ΚΕΔ, κ. Μανώλης Πατλάκας, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA κ. Βούλα Κοζομπόλη, η Γραμματέας Αθλητικού Δικαστή η κ. Άννα Γκάτση, τα μέλη της ΚΕΔ, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές καθώς και το σύνολο των Προπονητών Α1 Ανδρών και Γυναικών.

Στην έναρξη του προγράμματος σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥ, κ. Μιχάλης Σκαλοχωρίτης.

Το Δ.Σ. του ΣΕΔΥ ευχαριστεί όλα τα μέλη του για την παρουσία τους στην Ημερίδα, ιδιαίτερα τα μέλη από την επαρχία.

9

Ευχαριστεί επίσης τους παρακάτω ομιλητές για τις ενδιαφέρουσες και πολύ αξιόλογες εισηγήσεις τους:

  • Γιώργο Σταυρίδη
  • Πάρη Χασεκίογλου
  • Δημήτριο Ηλιάδη
  • Νίκο Βασιλείου
  • Νίκο Σταυρόπουλο
  • Άννα Γκάτση
  • Λευτέρη Γιαννέλλη
  • Μιχάλη Σκαλοχωρίτη

Τέλος ο Σύνδεσμος μας ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια τα μέλη του Γιώργο Πολυχρονόπουλο, Μαρία Δασκαλοπούλου και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Μιχάλη Μπιράκη, Παναίτσα Δαλιάνη, Ανέστη Κωνσταντινίδη, Νίκο Βασιλείου, Βασίλειο Ζάτα, Θεοδώρα Δρίμη, Γρηγόρη Σπανούδη) που αφιέρωσαν πολλές ώρες για να πραγματοποιηθεί η Ημερίδα.

7

Η εκδήλωση μεταδόθηκε σε livestreaming, και την παρακολούθησαν 70 άτομα στην πλειοψηφία τους προπονητές και παράγοντες σωματείων.

3

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΥ δεσμεύεται να διοργανώσει πολύ σύντομα (τον Δεκέμβριο) νέα συνάντηση αφού κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος συλλέξει περιπτώσεις που πρέπει να τύχουν περαιτέρω διευκρινήσεων.