ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θλιβερό επεισόδιο που συνέβη σε βάρος του συναδέλφου μας διαιτητή Φανή Ποσποτίκη, αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία να ξεκινήσει όλους τους προγραμματισμένους για σήμερα και αύριο αγώνες με καθυστέρηση 30 λεπτών. Η αρχική μας απόφαση ήταν η αναβολή επ’ αόριστον όλων των αγώνων όλων των κατηγοριών και Πρωταθλημάτων. Σεβόμενοι όμως την προσπάθεια και την οικονομική θυσία των Σωματείων στους δύσκολους καιρούς που περνά ο αθλητισμός, αποφασίσαμε σαν ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας την καθυστέρηση των αγώνων. Περιμένουμε από τα εμπλεκόμενα και μη σωματεία να επιδείξουν το ίδιο φίλαθλο πνεύμα και να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας για την διαφύλαξη του κύρους του αθλήματος.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του καθώς και την απόλυτη εμπιστοσύνη στο συνάδελφο διαιτητή και καταδικάζει τέτοια περιστατικά βίας εναντίον οποιουδήποτε, πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν και οι παράγοντες και των δύο ομάδων που συμμετείχαν στον αγώνα. Βέβαια το αυτονόητο δεν έγινε μέχρι στιγμής. Από το βίντεο της ιστοσελίδας https://aquafeed24.com/ καθώς και από μαρτυρίες προσώπων του χώρου αναγνωρίζεται ότι το άτομο που προέβη στην απαράδεκτη αυτή πράξη, είναι αδερφός παίκτριας που συμμετείχε στον αγώνα. 

Τα πλημμελή έως ανύπαρκτα τις περισσότερες φορές αστυνομικά μέτρα στους αγώνες καθώς και η καθυστερημένη εκδίκαση των αποφάσεων από τον αθλητικό δικαστή λόγω μη ύπαρξης γραμματέα στο γραφείο του, δίνουν το δικαίωμα σε άτομα με παντελή έλλειψη παιδείας να δημιουργούν τέτοιου είδους επεισόδια που αμαυρώνουν την έννοια του Αθλητισμού.

Τέλος ευχόμαστε η Πολιτεία να δείξει τρομερά αντανακλαστικά και να πάρει μέτρα για την προστασία των Διαιτητών στους αγώνες.

Το Δ.Σ του ΣΕΔΥ