ΑΝΑΣΚΟΠΙΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-2022

Ξεκινώντας την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, το Σ.Δ του ΣΕΔΥ συγχαίρει τα μέλη του (διαιτητές και γραμματείες) για την διάθεση τους να συμμετέχουν και να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα καμπ προετοιμασίας των εθνικών μας ομάδων ανδρών, γυναικών Κ20 και παίδων. Εν μέσω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων ο ΣΕΔΥ και τα μέλη του στήριξαν επιτυχώς τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων, όπως πάντα.

Παράλληλα, το Δ.Σ ευχαριστεί και όσους παρατηρητές προσήλθαν στα φιλικά παιχνίδια προκειμένου να βοηθήσουν και να συμβάλουν στη βελτίωση όλων με τις παρατηρήσεις τους και την ανταλλαγή απόψεων.

Η αγωνιστική χρονιά 2021-2022 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο απαιτητική περίοδος για το ΣΕΔΥ και τα μέλη του (διαιτητές, γραμματείς, χρονομέτρες). Στη χώρα μας διοργανώθηκαν πολλές και σημαντικές εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, εν μέσω της πανδημίας του covid-19 με πολύ αυστηρά και απαιτητικά μέτρα.

SECR 300

Η αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο με αγώνες champions league ανδρών. Η γραμματεία των αγώνων απαρτίζεται πλέον από 10 μέλη, καθώς καλύπτει πλήρως και το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα με περιγραφή συμβάντων για στατιστική ανάλυση, όπως απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Len.

Ακολούθησαν διοργανώσεις διεθνών ομίλων σωματείων για τη Euro leagueγυναικών με αξιέπαινη παρουσία των μελών του ΣΕΔΥ, καθώς ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία. Εξίσου αξιόλογη ήταν και η συμμετοχή των μελών μας τόσο στον αγώνα για το Super Cup γυναικών όσο και στο Final 4 της Euro leagueγυναικών.

Τον Απρίλιο έλαβε χώρα μια εξαιρετικά σημαντική εθνική διοργάνωση, ένας θεσμός για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, που αφορά στο Κύπελλο Ελλάδος ανδρών και γυναικών, όπου για πρώτη φορά διοργανώθηκε από κοινού στην πόλη της Λάρισας, με συμμετοχή διαιτητών και γραμματέων-χρονομετρών από όλη την Ελλάδα.

Η αγωνιστική αυτή χρονιά έκλεισε με 2 παγκόσμια πρωταθλήματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν παράλληλα τον Αύγουστο του 2022 στον Βόλο και τη Λάρισα. Στο Βόλο έλαβε χώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων Κ15 και στη Λάρισα το παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων Κ15. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν για πρώτη φορά μέλη μας από την Αθήνα, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία τους ήταν υποδειγματική, με επιτυχία και πλέον μπορούμε να πούμε ότι τα μέλη του ΣΕΔΥ ίσως είναι τα πιο έμπειρα μέλη παγκοσμίως για τη στελέχωση γραμματείας τόσο σε εθνικές όσο και σε διεθνείς διοργανώσεις.

SECRETARY 22 600

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί και πάλι, ότι εκτός από επίσημες διοργανώσεις όλα τα μέλη του ΣΕΔΥ και ιδιαίτερα οι διαιτητές  βρίσκονται πάντοτε δίπλα στις εθνικές μας ομάδες, βοηθώντας αφιλοκερδώς στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας αυτών. Η χρονιά 2021-2022 ήταν μια μεγάλη αγωνιστική περίοδος, καθώς ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2021 με τους αγώνες championsleague και έκλεισε στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2022 με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Split της Κροατία και με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών στην Podgorica. Η προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων δεν σταμάτησε καθόλου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα μέλη μας ήταν εκεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πάντοτε αφιλοκερδώς σε φιλικά παιχνίδια και καμπ προετοιμασίας ακόμα και την περίοδο του δεκαπενταύγουστου.

Το Δ.Σ του ΣΕΔΥ ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα μέλη του για την αφοσίωση και την προσφορά τους στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Οι επιτυχίες θα συνεχιστούν σίγουρα και τη νέα αγωνιστική χρονιά και ο ΣΕΔΥ θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα μέλη του, να βοηθά και να στηρίζει σε κάθε περίσταση.